Redcord 

Waarom Redcord? Wat maakt Redcord uniek? 

Uit onderzoek is gebleken dat fysieke inactiviteit of pijn kan leiden tot het deactiveren van één of meerdere spieren, waardoor andere spieren geneigd zijn om te compenseren en hierdoor overbelast raken.  Dit leidt vaak tot bewegingsdysfunctie en/of pijn.  Het Redcord systeem, “NEURAC TREATMENT” genaamd, dat deze problematiek succesvol behandelt, gaat deze spieren terug activeren. 

 

Men maakt gebruik van suspensie training dmv instabiele koorden en eigen lichaamsgewicht.  Hierdoor krijgen we vaak in de eerste behandeling een daling of verdwijnen van de klachten.  Redcord is een ideaal middel voor functionele krachttraining en blessurepreventie, zowel in therapie, fitness als bij topsport. 

De behandeling start met het opzoeken van zogenaamde ‘weak links’.  Dit zijn fouten in de biomechanische ketting, door gedaalde stabiliteit, gedaalde neuromusculaire controle of verminderde spierkracht.  Zelfs bij topsporters zijn vaak weak links aanwezig, vaak als antwoord op pijn, vermoeidheid, fout bewegingspatroon, etc. 

Op basis van deze tests wordt dan een behandeling of programma gestart.  Dit programma bestaat uit gecontroleerde, pijnvrije oefeningen in de touwen. 

Redcord is geschikt voor elke doelgroep, omdat de behandeling pijnvrij is en kan aangepast worden aan elk niveau. 


WAAROM  WERKT  NEURAC 

Neurac=therapeutische behandeling 1 op 1 

Het doel is om de interactie tussen hersenen, receptoren en spieren te optimaliseren.  Dmv training worden de motor units terug tot een normaal functioneren gebracht.  Door het toedienen van gecontroleerde, verantwoorde vibraties op de touwen, veroorzaakt men zo veel extra impuslen dat het sensorimotorisch systeem zodanig activeert dat de patiënt zich vaak in één behandeling in een ander (beter) bewegingspatroon bevindt.  Door het opwekken van deze ‘slapende spieren’ bekomen we vaak spectaculaire resultaten! 

DIT  MAAKT  REDCORD  UNIEK  EN DAAROM  BIEDT  HET  U  EEN  MEERWAARDE! 


REDCORD  WETENSCHAPPELIJK  GEFUNDEERD 

Redcord is een evidence based concept, gebouwd op wetenschappelijke principes en gefundeerd met talrijke studies en publicaties.  Diverse universiteiten en faculteiten verzekeren met nieuwe studies de verdere ontwikkeling van het concept. 


REDCORD  IN  SPORT = CORE  STABILITY 

Anders dan standaard krachttraining werkt Redcord core-stbility training 3-dimensioneel.  Deze functionele en transfererende oefeningen naar elke sportdiscipline, geven meer kracht, balans, coördinatie en core-stability dan elke conventionele methode.  Diverse studies hebben reeds meermaals uitgewezen dat trainen met instabiele touwen blessures voorkomen en prestaties bevorderen. Voor vele topatleten in binnen- en buitenland is Redcord een onmisbaar deel van hun oefennprogramma. 

REDOCRD  IN  FITNESS 

Kan gebruikt worden in fitnesscentra zowel als groepstraining, als 1 op 1 personal training.  Doordat de 3-dimensionele training heel makkelijk kan gedoseerd worden, kan het aangewend worden voor alle niveaus, zowel voor topsporters, recreatieve sporters, rugpatiënten, etc…   

 
 

  

Meer info over de NEURAC methode op www.redcord.be